Laat je verwennen bij Dermalounge beauty center in Zwolle.

Dermalounge Beauty Center

steelwratjes

Wat zijn steelwratjes?

Steelwratjes oftewel fibromen of skin tags, zijn zachte, goedaardige huiduitstulpingen in de vorm van een steeltje of bobbeltje. Een steelwratje is zacht en gemakkelijk te bewegen. Steelwratjes kunnen met name ontstaan onder de oksels of borsten of in de hals of nek en hebben in de meeste gevallen dezelfde kleur als de omliggende huid. Een steelwratje kan ook voorkomen in een donkerdere variant. Steelwratjes zijn echter altijd lichter dan moedervlekken en zijn op die manier dan ook makkelijk te onderscheiden. De grootte van een steelwratje varieert van tussen de 1 á 2 millimeter tot wel 2 á 3 centimeter. Ze kunnen in enkele vorm voorkomen maar ook met tientallen tegelijk.

Hoe ontstaan steelwratjes?

Het is nog onduidelijk hoe steelwratjes exact ontstaan. Er is dus te weinig bekend om ze te voorkomen. Wel bekend is dat steelwratjes ontstaan door een verstoring in het vetweefsel. Steelwratjes kunnen bij iedereen voorkomen, hoewel ze vaker ontstaan bij volwassenen. Genetische aanleg, leeftijd, overgewicht, hormonen, schuring met kleding, contact met sieraden of een slecht genezen wondje kan een rol spelen bij het ontstaan van een steelwratje.

Zijn steelwratjes besmettelijk?

Ondanks de naam horen steelwratjes eigenlijk niet thuis in de wrattenfamilie. Zo zijn steelwratjes, in tegenstelling tot gewone wratten, niet besmettelijk. Ze zijn ook niet gevaarlijk of pijnlijk maar ze worden vooral als lastig ervaren. Vaak zijn ze ontsierend, ze kunnen gaan jeuken en door intensief contact met kleding zelfs geïrriteerd raken.

Het verwijderen van Steelwratjes

Het verwijderen van steelwratjes gebeurd met het BioSkinSmoothing apparaat. De hoogfrequente wisselstroom zorgt er voor dat de aandoeningen verwijderd kunnen worden. Dit gaat met behulp van een naald, waarmee men de stroom naar het lichaam brengt. Hierdoor worden steelwratjes op de huid verschrompelt en zo dus verwijderd.
Deze behandeling is niet geschikt voor genitale wratten.

Prijs

  • Steelwratjes vanaf €88,00

Maak hier online uw afspraak

© 2017 Dermalounge beauty center